زمان جاهلیت را باید عصر حاکمیت سیاهی و تباهی نامید ، چرا که در آن زمان ابرهای متراکم نادانی ، سایه شوم و ننگین خود را بر زندگی بشر افکنده بود، در چنین مقاطع حساس و یأس آور است که امید و روشنایی از اعماق ظلمت و یأس پیداد می شود و بهار سبز و خرم از دل زمستان سرد متولد می شود . در عصری ، پیام روح بخش بعثت رسول اکرم صل الله علیه وآله بر کالبد افسرده و مرده جهان دمیده شد که پانصد و یا هفتصد سال از ظهور عیسی بن مریم گذشته بود و در این فاصله ممتد کسی به پیامبری مبعوث نگردیده بود و جهل و ظلم بر سراسر جهان حکومت می کرد ... آری مشیت الهی بر این بود که از گریبان تاریکی و سپیده شکافته شود و آفتاب تابناک فخر بنی آدم حضرت محمد بن عبدالله صل الله علیه و آله طلوع کند . بعثت پیامبر هدیه بزرگ خداوند به بشریت است و یکی از نعمت های بزرگ الهی به بشریت است که منت بر بندگان نهاده و پیامبری از جنس خود مردم و از بین خودشان انتخاب کرده که با آنها مهربان و رئوف بوده و می تواند الگویی عملی برای بشریت باشد .
امام علی علیه السلام در خطبه 89 نهج البلاغه می فرمایند : خداوند پیامبر اسلام را هنگامی فرستاد که از زمان پیامبران پیشین مدت ها گذشته بود و ملت ها در خواب عمیقی فرو رفته بودند ، فتنه و فساد جهان را فرا گرفته بود و اعمال زشت و پلید رواج یافته بود و آتش جنگ همه جا شعله ور بود ، دنیا بی نور و پر از مکر و فریب گشته بود و ....
حضرت محمد صل الله علیه و آله دین اسلام را به مردمی عرضه کرد که همگی در آتش جهل می سوختند و دعوت او چنان دلنشین بود که به سرعت دیوارهای جهل و خرافات را فرو ریخت و مردم فوج فوج به اسلام گرویدند . آن روزی که در غار حرا ندا بر پیامبر آمد که بخوان ، رسالت نبوی با پیام خروج انسان از ظلمات و حرکت بسوی نور آغاز شد و سر آغاز راهی شد که انسان را از شرک ، بی عدالتی ،تبعیض ،جهل و فساد بیرون آورده و بسوی توحید ، معنویت ، عدالت و کرامت هدایت کند . مبعث نبوی انقلابی در عالم بشر ایجاد کرد که هنوز ادامه دارد و این تحول روحی مردم مادی بت پرست را به مبدإ آفرینش راهنمایی کرد و از کردار زشت بر حذر داشت و در وصف پیروان خود فرمود که شما بهترین امت من هستید و می توانید دنیای بشریت را با اجرای قوانین قرآن به سعادت برسانید .
پس از رحلت رسول اکرم وحی منقطع شد ولی بعثت همواره به حرکت خود ادامه می داد ، پیامبر در عصر بعثت دین را تبیین نمود و تمام عوامل سعادت و بدبختی را برای جامعه بیان کرد . حضرت رسول روح بزرگی داشت که در میان بشریت تا امروز شخصی همانند او بیدار پیدا نشده است . مردی که به تنهایی ملتی را مانند ملت عرب که به قبایل مختلف تقیسم شده و دشمن یکدیگر بودند متحد کند ، عقاید باطل را و خرافی را از میان بردارد ،قانونی برای زندگی و نجات بشر بیاورد ، علم و دانش منحصر به درباریان را برای عموم آزاد کند و ...
پیامبر با داشتن مقام ولایت و امامت محتوای بعثت را پیاده کرد و به بعثت تداوم بخشید و حرکت پر برکت بعثت به یاری اهل بیت پیامبر تا عصر غیبت تداوم یافت و همچنان پیش می رود تا منجی بشریت ظهور نماید و احکام روح بخش اسلام را از کران تا بی کران حاکم قرار دهد همانگونه که بعثت پیامبر در بدترین عصر تحقق یافت ظهور حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف نیز هنگامی است که ظلم و جور یأس جهان را فرا گرفته باشد و از اسلام جز اسمی و از قرآن جز درسی باقی نمانده باشد .
پس مهدویت اهداف بعثت را محقق می کند زیرا ظهور پیامبر حامل متن هدایت و سعادت بشر است و ظهور حضرت ولی عصر توسعه بخش سعادت .
سعادت بشر در گرو پیوند بعثت ، غدیر و مهدویت است ... ارتباط زیادی بین این سه مؤلفه وجود دارد و در حقیقت مهدویت دستیابی به تمامی اهداف بلند بعثت است .
رسول خدا صل الله علیه وآله : « بُعثِتُ بِمَکارمِ الأَ خلاقِ وَ مَحاسِنِها » علامه مجلسی ،بحارالانوار ، ج16 ، ص 287
برای « احیای » مکارم اخلاق و نیکی های اخلاقی مبعوث شده ام.